VirpiMarjattaHerrala

Ei mitään sotaa, kiitos.

Tänään on sitten kuitenkin alkanut sotaharjoitus ja maihinnousu Hangon vesillä, vaikka mitään tämän tapaista ei kai pitänyt voida tapahtua.

Esko Seppänen on kirjoittanut, että pitkä lista erilaisia koodinimiä on hyväksytty asianomaisessa eduskunnan valiokunnassa. Muodollisesti siis siellä on annettu tällekin harjoitukselle lupa ilman että päättäjät olisivat saaneet tietoa siitä, mitä päättivät.

Koska kenraalit ovat viimeksi kysyneet puolustusministeriltä mitään? Heidän ei ole tarvinnut, kun Elisabet Rehn antoi luvan lisätä NATO-yhteensopivuuksia muutaman prosentin joka vuonna. On kuulemma toimittu perinteisten suuntaviivojen mukaan. 

Jotenkin tulee mieleen se talouden musta maanantai, joka seurasi, kun tietokoneet eri maissa oli ohjelmoitu ihan hiukan liian tiukkapipoisiksi. Johtajien piti ottaa puhelin käteen ja vakuuttaa toisilleen, että me emme missään tapauksessa ole huonontamassa kanssakäymistä keskenämme.

Ihan salaa presidentiltä, hallitukselta ja varsinkin eduskunnalta on tultu siihen, että Iltalehden Viikonvaihde-liite julistaa etusivullaan: Asekaupat sitovat Suomen USA:han. Onko tämä viisasta strategiaa? Lisää tekstiä on tässä 23.4.2016 ilmestyneessä lehdessä useilla sivuilla.

Tärkeintä on, että maassamme on vallinnut rauha yli 70 vuotta. Siitä saa jokainen täällä olla kiitollinen. Pidetään edelleen yllä rauhaa. Se on paras strategia. Kysymys sodasta ja rauhasta on liian tärkeä jätettäväksi sotilaiden käsiin on sanottu.

Purkakaa se NATO:n kanssa solmittu MoU-sopimus välittömästi. Se ei ole ollenkaan sopusoinnussa Suomen perinteisen rauhantahtoisen linjan kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jenkkien maihinnousu Hankoniemelle on ihana asia! He vain nousivat sinne ja näyttivät kykyään Itämerellä. Putin vastaa sitten omalla tavallaan!

Käyttäjän JaakkoImpola kuva
Jaakko Impola

Ettei vaan jouduttaisi ns. "hobbeslaiseen loukkuun". Se tarkoittaa suurinpiirtein sitä, että sotavarustelu lisää sotavarustelua molemmilla "puolilla" ja jossain vaiheessa toinen päättää hyökätä, että toinen ei saisi etulyöntiasemaa. Jonathan Gloverin Ihmisyys-kirjassa tästä enemmän luettavaa.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Kiitos Jaakko Impola. Kirjoituksesi on tässä juuri paikallaan. Moni asia etenee, jos ei tartuta toimeen. Suomessa on monta aktiivista rauhantekijää. Niitä löytyy sekä kansanrunoudesta että omasta sukupolvestamme.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid
Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Tässä pitäisi nyt käyttää järkeä. Ihanuus on kevään kukkasissa, joita näinä päivinä ilmestyy näkyville yhä uusia ja uusia.
Miekat auroiksi. Tästä määrästä rautaa tulisi paljon auroja.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Heti kun Putinin Venäjä on näyttänyt esimerkkiä takomalla omat miekkansa auroiksi, tehdään toki samoin. He voisivat hyvin aloittaa vaikkapa Etelä-Suomen kattavista Iskander M -ohjuksistaan. Äskettäisessä Voiton päivän paraatissa nähtiin kyllä aivan toisensuuntainen viesti.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Mielestäni tämä "heti kun"- asenne on hiukan vaarallinen. Rauhan hyväksi pitää tehdä enemmän. Minun elinaikanani on kilpavarustelun vähentäminen onnistunut. Pitää olla aktiivinen rauhan puolesta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Sota on kauheeta, se pitäisi ihan lailla kieltää.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Niin pitäisi. Tältä sukupolvelta ei varmaan vielä onnistu sodan kieltäminen, mutta joku muu sukupolvi voi sen ehkä saada aikaan. Siinä on tavoitetta sopivasti. Tätä kohti kannattaa edetä pienin ja suurin askelin aina, kun siihen on pieninkin mahdollisuus.

Toimituksen poiminnat