VirpiMarjattaHerrala

Eliittimme sokeat pisteet

 

Euroopan Unioni ajaa suurinta osaa kansalaisistaan köyhyyteen, mutta hyvinpalkattua eliittiä se ei juurikaan huoleta. Ehkä he tilaavat lukkoliikkeeltä Eurooppalaiseen tapaan toisen tai kolmannen lukon oveensa.

Työttömyyttä yritetään parantaa haastattelemalla ihmisiä taajempaan, mutta yhdestäkään EU:n mallioppilaan piirteestä ei voida tinkiä hiukkaakaan. Varsinkaan ei nähdä sitä tosiasiaa, että EU:n talousohjauksesta pitää luopua, että Suomeenkin saadaan taas nousukausi.

Saksassa ajatellaan, että koko Euroopassa on olosuhteet samat kuin heillä. Kilpailuttaminen toimii, koska aina on joka suunnassa viiden kilometrin päässä seuraava kylä, kaupunki, vanhainkoti tai muu yksikkö, joka työllistää kilpailussa kakkossijalle jääneet. Tieverkostoa on rakennettu sekä nopeammalle että hiukan hitaammalle liikenteelle maata joka suuntaan halkovista moottoriteistä puhumattakaan. 

Suomessa alkaa suuremmissa taajamissakin olla kova pula asiamiesposteista. Kukaan ei tiedä miten kauas lähin terveyskeskus ja/ tai yöpäivystys kaikkoaa, kun sotea vielä hiukan hämmennetään. Yöpäivystyksen tasovaatimus korotettiin pilviin sillä seurauksella, että 40000 asukkaan kaupunki lopettaa yöpäivystyksen vajaan kolmen kuukauden kuluttua. Ambulanssissa syntyneistä ja kuolleista alkaa muutamien vuosien päästä olla tilastotietoja. Ehkä niitä tietoja ei kerätä, eikä kasvukäyriä piirretä.

Tärkein on itsenäisyys. Kun keräsin kannattajakortteja Itsenäisyyspuolueen saamiseksi takaisin puoluerekisteriin, eräs nuori nainen huomautti, että jostakin pitää luopua, että saataisiin muuta tilalle. Suomessa luopujia ovat saaneet olla työttömät, vammaiset, vanhukset ja sairaat, jotka kokevat joka päivä syrjintää. Se ei ilmeisesti ole ristiriidassa EU:n arvojen kanssa. 

Näissä olosuhteissa Suomi valmistautuu juhlimaan sata vuotta sitten saavuttamaansa ja kaksikymmentä vuotta sitten menettämäänsä itsenäisyyttä. Aiotaanko ehkä juhlien järjestämiseen käyttää paljonkin rahaa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Pieni valonpilkahdus oli Brysselin koneessa ohjelmassa, kun tutkijatohtori Timo Miettinen sanoi "tätä ei ole nähty". Ei ole nähty, että myös EU:n päätöksenteko ja toiminta on politiikkaa. Valitettavasti se on perinteistå eurooppalaista kulttuuria heikentävää politiikkaa. Niin ei pitänyt olla.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Aloitetaan aivan alusta, miten tämä EU hulluus saatiin aikaan:

Ensin tehtiin EMU sopimus 1985. Markkaa pidettiin vahvana keinotekoisesti ja lopulta, kun valuuttahanat vapautettiin luotettiin pankkeihin ja niiden vastuullisuuteen. VIRHE 1. Pankinjohtajat keskuspankeissa hurmaantuivat valuutan vapautumisesta siinä määrin, että mm. SKOP määräsi aluesäästöpankit haalimaan vaikka vakavaraisten yritysten nimissä valuuttaa Suomeen - se itse ei anää saanut SKOP:n nimistä mistään velkaa. Osa yrityksistä ei edes tiennyt, mitä pankki heidän nimissään touhusi.

Oliko SKOP ainoa? Ei suinkaan, jokainen pankkiryhmä OKO, SYP, KOP olivat toimineet keskuspankkien kautta aivan samoin, jopa niin, että valuuttavelat olivat paikallispankkien omia - ei niiden yritysten, jotka kaadettiin ja syyllistettiin 90-luvun lamasta.Tämä oli VIRHE 2, koska pankit kaatoivat perusteettomasti 65 000 yritystä, aiheuttivat 600 000 ihmisen työttömyyden, 14 500 itsemurhaa ja 100 miljardin markan valtionvelan. Nyt heitä kutsutaan väärinkohdelluiksi uhreiksi jopa Tasavallan Presidentin suulla, mutta mitään ei vieläkään tehdä, jotta vääryys oikaistaan.

VIRHE 3. Pankkituki, joka Esko Ahon hallituksen toimesta luvattiin. Ajateltiin, että pelastettiin jotain arvokasta eli pankkitoiminta. Miten pankit edellisen lisäksi ovat vuosien varrella kiittäneet Suomen kansaa moisesta anteliaisuudesta? Kiertämällä veroja laittomasti! Joku voisi esim. kertoa, miksi pankkien kirjanpidoissa ja taseissa on edelleen 80-luvun velkakirjoja, vaikka ne on ajat sitten maksettu. ...ai niin luottotappioiden korot antavat oivan mahdollisuuden kiertää valtion veroja - joka vuosi - 18% koroilla.

VIRHE 4. Valheellisesti ja pönkittämällä laittomasti pankit EU kuntoon liityttiin mukaan unioniin. Kyllä nyt jo tyhmimmänkin pitää kyseenalaistaa koko järjestelmä, kun yksi vanhimmista jäsenistä eli Englanti löi hanskat tiskiin.

Verotarkastajat tutkivat vain Pihtiputaan mummojen villasukankudontaa - prioriteettit ovat täysin hukassa sekä verotarkastajiltamme että päättäjiltämme. Mitä jää jäljelle, jos ei ole enää kansaa, joka suostuu katsomaan sivusta, kun maamme talous- ja hyvinvointi tuhotaan? Silloin ei enää mene eliitilläkään hyvin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Verotarkastajat tutkivat vain Pihtiputaan mummojen villasukankudontaa - prioriteettit ovat täysin hukassa sekä verotarkastajiltamme että päättäjiltämme. Mitä jää jäljelle, jos ei ole enää kansaa, joka suostuu katsomaan sivusta, kun maamme talous- ja hyvinvointi tuhotaan? Silloin ei enää mene eliitilläkään hyvin."

Juuri näin. Vähäävaraisten pullojen kerääminen ja mummojen villasukkien myyminen, on kyllä verottajan hampaissa, samaan aikaan kun suuryritykset ja talouseliitti varastaa näennäislaillisesti kaiken, korruptoituneiden poliitikkojen avulla. Eliitin, niin poliittisen kuin taloudellisenkin kannattaisi pitää kansa hyvinvoivana, se on paras tae omalle hyvinvoinnillekin.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Tämä sama ilmiö esiintyy EU:ssa myös suuremmassa skaalassa. Tulevaisuudessa ihmisillä riittää nauramista, kun heille kerrotaan, miten meidän aikanamme finanssisektori pöllytti tosielämää. Reaalitalous kärsii finanssisektorin kourissa. Viittaan tässä talousprofessori Michael Hudsonin, Missouri - Kansas Cityn yliopisto, kirjoituksiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mihin perustuu tuo väite 14.500 itsemurhasta, ei ainakaan tilastokeskuksen mukaan. Tilastokeskuksen mukaan vuosi 1990 oli itsemurhien huippu, n.1500 itsemurhaa ja sen jälkeen trendi on ollut laskeva.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Voitko esittää tilastoja vaikkapa viimeisten 40 vuoden ajalta? Suremaan jää aina joukko itsemurhan tehneiden läheisiä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Matkahuollon pito ei pienillä paikkakunnalla tahdo olla kannattavaa. Saati siiten asiamiespostin. Pitää olla ohessa muutakin toimintaa.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Selvä se. Pieni lisäansio on varmasti kovan työn takana. Niille ei Brysselissä tule mieleen a) kuinka pieni se lisäansio on, b) kuinka kaukana on seuraava postitoimisto tai matkahuolto. Sitten, jos joku selvittää niille asian, niin eivöt usko. Yksittäistapaus tms.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Ari Ojapellon uutuuskirja "Kasvun loppu! Ilman ostovoimaa ei ole kasvua" sisältää yli 500 sivua. Helpoin tapa tutustua siihen on kuunnella kirjan julkistustilaisuuden puheet https://m.youtube.com/watch?list=PLc-KuyJKlnQVh9RH....
Tässä olisi vihje, miten saadaan talous toimimaan: Sen sijaan, että lahjoitetaan miljardeja pankeille (ostamalla velkakirjoja) kannattaisi lopettaa eläkeindeksin leikkaaminen, opintolainan kutistaminen, erilaisten kattojen ja rajoitusten tiukentaminen ja tosipienten tulojen verottaminen. Ihmiset juoksisivat kauppaan ostamaan ruokaa, juna+ bussilippuja, lämpimiä vaatteita ja hiukan joululahjoja toisilleen. Talous piristyisi heti.

Toimituksen poiminnat